Fagnes nominerad till årets byggnadspris

Växjö kommuns byggandsnämnd har nominerat Torparängen till en bland tre kandidater som tävlar om årets byggnadspris i Växjö. Priset ges till ett projekt med god arkitektur som har anpassats bra till platsen som man har byggt på.

Ur juryns motivering  ”Radhusen i trä är kreativt utformade som en nytolkning av trähus och snickarglädje i svensk bebyggelsehistoria.”

– Det känns förstås fantastiskt kul! Vi vill skapa hållbara bostäder och radhusen är byggda helt i trä, säger Richard Coucher, projektansavrig på Fagnes. Att få denna utmärkelse blir en bekräftelse på att vi arbetar på rätt sätt. Vi utgår alltid från varje plats speciella förutsättningar med noga utvalda materialval som harmoniserar med omgivningarna. I detta projekt samarbetade vi med Okidoki Arkitekter och skapade tillsammans byggnaderna som inspirerats av snickarglädje, panelsättning och varierad färgpalett från småskaliga svenska trästäder. Vi utvecklar boenden i vilka människor kan trivas och känna sig trygga, avslutar Richard.

Växjös byggnadsnämnd har sedan 1990 årligen delat ut ett pris till årets byggnad i Växjö kommun. Priset ges till ett projekt med god arkitektur som har anpassats bra till platsen som man har byggt på. De övriga två nominerade är Torparängens förskola och Transformatorstationen vid Vattentorget.